Pasażer

Do pociągów EIP wróciła oferta gastronomiczna

W pociągach Express InterCity Premium (EIP) dostępna jest już usługa gastronomiczna. Pierwsi pasażerowie skorzystać mogli z oferty w sobotę 27 czerwca.

Fot. PKP IC

Posiłki spożywać można w wagonie gastronomicznym oraz na zajmowanym przez siebie miejscu. Te zamówić można u obsługi pociągi oraz za pomocą aplikacji mWARS.

– W trosce o bezpieczeństwo i komfort podróżnych w strefie gastronomicznej zostają wprowadzone specjalne zasady sanitarne – informuje przewoźnik. – Dostępnych będzie 50 proc. miejsc, a pasażerów będzie obowiązywać, podobnie jak w całym pociągu, obowiązek zasłaniania ust i nosa. Maseczkę będzie można zdjąć po zajęciu miejsca przy zdezynfekowanym stoliku. Podróżni będą także zobowiązani do zdezynfekowania rąk przed wejściem do strefy gastronomicznej oraz do zachowywania bezpiecznego dystansu.